

Johns Hopkins Center for Tuberculosis Research & TRAC Annual Meeting June 5, 2024



8:45–9:00 am	Welcome ➤ Petros Karakousis, MD	Johns Hopkins School of Nursing – Carpenter A	
9:00–10:00 am 1 hr	Session 1 10 minute presentations & Q&A ➤ Jonathan Golub, PhD, MPH	 Alanna Bergman PhD, AGNP-BC, RN, AAHIVS: HIV and Tuberculosis Stigma in KwaZulu-Natal, South Africa: A mixed methods analysis of experience, theory, and method. Laurence Borand, PharmD, PhD- TB-SPEED Decentralization Study Samyra Cox, MPH: Predicting TB recurrence to help target post-treatment screening Mandar Paradkar: COMBO- pediatric metabolomics study (interim results from the Indian subcohort) 	
10:00–10:30 am 30 min	Break	Carpenter A – Coffee & Pastries	
10:30–11:30 am 1 hr	Session 2 10 minute presentations & Q&A ➤ William Bishai, MD, PhD	 Xueyi Chen, MD: Dynamic PET Reveals Compartmentalized Brain and Lung Tissue Antibiotic Exposures of Tuberculosis Drugs Medha Singh, PhD: Bcl2 Inhibitor As Host-Directed Therapy for Tuberculosis: Faster Cure & Lung Protection Darla Quijada, PhD Candidate: Unraveling Mitochondrial Cell Death Signaling influenced by M. tuberculosis in a macrophage model Binayak Rimal, PhD: Efficacy of New Antibiotics Against Mycobacterium abscessus Infection. 	
11:30-12:00 30 min	Break	Carpenter A > Transition to Auditorium	
12:00–12:30 pm 30 min		SON Auditorium On TRAC: Combating TB in a World on the Move	
	The Maria Nikitin Memorial Lecture	 Kathleen Page, MD Professor of Infectious Diseases & International Health, Johns Hopkins University Co-Director, Center for Community and Global Health in Infectious Diseases Medical Director, The Access Partnership (TAP) 	
12:30–1:30 pm 1 hr	Lunch	Carpenter B	



Johns Hopkins Center for Tuberculosis Research & TRAC Annual Meeting June 5, 2024



1:30-	-2:30	pm
1 hr		

Session 3

10 minute presentations & Q&A

Emily Kendall, MD, PhD

- 1. Charlotte Baillie, MHS: Ultra Curto: Costing Updates
- 2. **Joowhan Sung, MD, MSc**: To treat or not to treat: Incidence of TB among individuals with a Xpert trace-positive screening result
- 3. Patrick Biché, MPH: Smartphone-based cough frequency monitoring among TB screening participants
- 4. **Matthew Robinson, MD & Sonya Krishnan, MD, MHS**: Machine learning to predict individual adverse TB treatment outcomes

2:30–3:00 pm 30 min	Break	Carpenter A – Coffee & Pastries
3:00–4:00 pm 1 hr	Session 4 10 minute presentations & Q&A ➤ Eric Nuermberger, MD	 Carina Danchik, PhD Candidate: Conserved Hypothetical Protein Involved in Rifampin Tolerance in Mtb Nikita Mangla: Novel oral Clp protease inhibitors that increase the efficacy of rifamycin- and diarylquinoline-based regimens in mouse models of TB Emily McNair, MSPH: Determining the burden of post-TB lung disease in treated extra-pulmonary TB Zoe Dansky, MPH: NTCA Guidelines for Respiratory Isolation and Restrictions to Reduce Transmission of Pulmonary Tuberculosis in Community Settings
4:00pm	Arthur M. Dannenberg, Jr. Award Presentation	Carpenter A
4:15–5:15 pm	Reception	Carpenter B > Beer & Wine Reception with light fare